SUP – Stand up paddle board

Ursprunget att ta sig fram på en stock eller bräda med paddel började för mer än 3000 år sedan och framförallt i Polynesien och Afrika för att komma ut och fiska. Så ny sport? Nej. Sedan började man på Maui på 50-talet att använda surfboards med paddel för att lättare ta sig ut till vågorna och sedan utveckla longboards med paddel för att ta sig runt mellan öarna som transport och skönt sätt att bara glida runt när det inte var vågor för att vågsurfa. Nu är det en av de sporter som växer mest, det finns olika kategorier för vågsurf, allround och speed paddling. Det är en otroligt bra träningsform som gör att man använder alla musklerna i kroppen och får bra träning av överkroppen, bra träning bl.a inför längdskidåkningssäsongen.

Vill ni läsa mer och få tips, gå in på www.standuppaddleboard.se Dessutom ett kul sätt att komma ut på havet och nära naturen, bra familjeaktivitet då man barn kan sitta och paddla ihop eller att man paddlar med ett barn på brädan som kan ha en egen liten paddel. Även Yoga SUP börjar komma men är mest i dom breddgrader där det är varmare i vattnet och dessutom en bredare bräda.

De SUP som vi säljer och hyr ut är BOGA, divine paddle, YOLO och SUNOVA.  Olika storlekar 10-10,6 foot (300-320cm)och 32” (80-83cm)breda, 185L så ganska allround så de passar de flesta upp till 100kg. Vi har även längre Race brädor 14”.Så kom ut och prova i sommar och utmana kompisarna, blir ni sedan sugna att köpa så säljer vi divine paddle i composite och uppblåsbara ISUP med paddel och leash som ett bra paket för 3900-24000:-. Se erbjudande på hemsidan under försäljning.

Ni kan prova alla våra modeller både på Ekön i Gryts skärgård och på Västervik resort. Gå in och gilla på Instagram:supboard365

Lyssna på inslag i P4 26 Juli 2017.

Windsurfing

Perfekt kombination när det blåser så surfar man och annars kajak. Vi har KONA One board och olika storlekar på segel om någon som windsurfat förut vill hyra. Vi har även BIC och JP board för uthyrning. Ekön har bra förutsättningar när det är vind från O eller S/O och kan även bli hög sjö om man gillar det.

Varför vi har windsurfing är mer för mitt tidigare intresse när jag jobbade som windsurfing-instruktör och med försäljning på 80-talet. Perfekt kombination när det blåser så surfar man och annars kajak. Vi har BIC och JP board och olika storlekar på segel om någon som windsurfat förut vill hyra.

[bsk-pdf-manager-pdf id=”18″]