Semestra vid Östersjön

Semestra vid Östersjön. Ju mer vi använder oss av detta innan- hav, desto mer kommer vi att vilja värna det. Börja på hemmaplan med att leta hållbara semestertips på exempelvis Svenska turist- föreningens, Naturens Bästas och Skärgårdsstiftelsens hemsidor. Fortsätt sedan runt Östersjön – det finns åtta östersjöländer för- utom Sverige att utforska.

Nu har vi en insamling på WWF för att rädda Östersjön. Vi har hittils fått in 27.000:- och kampanjen går ut 221231, stort Tack för alla bidrag. Här kan ni gå in om ni vill skicka ett bidrag.https://startainsamling.wwf.se/team/ostkustenkajak-save-the-baltic-sea

Du är en del av naturen där Östersjön ingår. Naturen får inte bli ett tittskåp, ett Skansen, som du gör en visit hos någon gång då och då. Besök ett marint reservat så att du nästa gång ett sådant hotas att naggas i kanten av en ogenomtänkt exploatering kan hojta: Gör inte det! Där är jättevackert och det vill jag att även mina barnbarn och deras barn ska få uppleva. Det man älskar, vårdar man.

Njut av Östersjön. Simma, paddla, ro, dyk, segla, surfa, åk skridskor, leta bärnsten och tänk på att de trevligaste formerna av aktiviteter också är de klimatsmartaste. Att skåda djur och fåglar är också fint. Allt enligt regeln utomhus är alltid bättre än inomhus.

Så gör ditt val med en hållbar semester med kajak i Gryts skärgård i Östersjön och upptäck en fantastisk vildmark och natur som vi ska ta hand om.

Gå in på WWF:s hemsida och ladda ner boken 50 sätt att rädda Östersjön.