Paddla med barn

Finns det något bättre än att paddla med barn, känna deras glädje, förväntningar och lite pirr i magen inför att åka på äventyr. Det är ett minne för livet och som de verkligen uppskattar och pratar länge om. I en stressad vardag med all social media och annat som stör så är det här ett bra sätt att komma nära varann och bara njuta av naturen, upptäcka och utforska nya öar i Gryts skärgård. Slå upp sitt tält på kvällen, fiska, laga mat ihop och leva nära naturen för en stund. De flesta delar upp sig med någon 2/3-mans kajak där man får i mycket packning, 1-2 barn i mitten beroende på barnets längd. Vi ger er bra tips och förslag på var ni kan paddla beroende på hur många dagar ni ska vara ute, försök att inte paddla så långt, det är inte sträckan man kommer ihåg utan upplevelsen av de öar man paddlar till. All utrustning ingår som ni behöver för paddling, vi har även tält, sovsäckar, liggunderlag och kök om ni inte har det om ni vill prova på att campa. Några barnvänliga öar som ligger nära Ekön i Gryts skärgård som vi kan rekommendera är Vesslingsö, Sandön och Skrakholmen . Ni kan läsa mer om dom under planera din resa på ostkustenskajak hemsida.

Så kom ut till Ostkustenkajak i Gryts skärgård, Se bilderna och börja planera erat äventyr. Välkomna!

Destinationer

 • Skrakholmen: Bra strand, campingmöjligheter och mycket att upptäcka på ön, tar 40 minuter att paddla från Ekön
 • Sandön: Ligger ca 1 timme från Ekön, en av få öar som har sandstrand, badklippor och skog att campa i. Mycket blåbär till efterrätten.
 • Vesslingsö: En riktig ”Robinson” ö med strand, klippor i en vik och erbjuder fin paddling i lagunen söder om Långholmen som ligger söder om Vesslingsö. Det tar ca 1,5 timme att paddla dit från Ekön.
 • Gubbö kupa: Om det är svaga vindar och inte för små barn 6+ så är det en Ö med Gryts skärgårds bästa utsiktsplats där det går att campa om det inte blåser, se bilder. Det tar ca 2 timmar med ett kort stopp på Sandö att paddla dit men det är det värt. Inte så bra badstränder utan mer äventyr, lite vandring och vakna på morgonen och titta ut över hela Gryts skärgård.

Att tänka på

 • Gör allt på barnens villkor så de känner att de orkar med och är i fokus.
 • Förbered med all packning så det går smidigt när ni ska campa eller laga mat.
 • Ha ombyteskläder, behövs när man är nära vattnet.
 • Mat och dryck som man kan förbereda innan så slipper man lägga mycket tid på förberedelse, se våran länk tips på mat. Bra om ni äter precis innan ni börjar paddla så slipper man packa ur och stanna direkt efter avfärd.
 • Försök att ha tillräckligt med tid så ni inte behöver stressa, helst ska man inte ha någon klocka på sig när man paddlar, gör som man gjorde förr och se hur solen rör sig.
 • Ta med fiskespö, ficklampor/pannlampor. Stjärnbok så kan man ligga och kolla på himlen och se ev stjärnfall, har man inte gjort det förut när man inte har ljus som stör så är det magiskt. Kolla när det är fullmåne så blir det ännu bättre. Se våra datum för fullmånepaddling.
 • Ta med plåster och första hjälpen in en vattentät påse.
 • Tänk på solskyddsmedel, keps och solglasögon.
 • Vädret kan man aldrig styra över men vi kollar väderprognos innan ni åker ut och anpassar då vilken rutt ni ska ta, är det för blåsigt så är det bättre att göra det någon annan gång. Det ska vara en positiv upplevelse.