Se meteorskur som ljusstreck och kallas lyriderna som återkommer varje år och har gjort det i 2000 år, det är när en meteorid som faller med hög hastighet in i jord atmosfären där den brinner upp och då syns som ett ljussken på himlen.

Meteorskuren Perseiderna. Det är en av de bästa att observera. Vid ett bra år kan det komma upp till 60 meteorer per timme. Månen är upplyst till ca. 60%. Titta mot stjärnbilden Perseus, det är kometen Swift-Tuttle som är ursprunget till meteorerna och upptäcktes officiellt 1862.

Passa på om det är klar himmel att paddla ut och se skådespelet. Vi stannar på någon Ö och lägger oss på liggunderlag som ingår och tittar på stjärnfallen.

Den kommer att vara som bäst natten mellan 12 och 13 Aug. 02.00-04.00. Det syns även några dagar innan och efter. För att boka kajaker kontakta oss via mail eller telefon. Vi kommer att gå ut veckan innan med officiell inbjudan när vi har en säker väderprognos så vi vet att det blir av.

Vi paddlar ut 12 Augusti så boka den kvällen om ni vill vara med om en speciell paddling under Stjärnklar himmel och med meteorider som lyser upp på himmelen.                          Tid 18.00-23.00 där vi även kommer att vara kvar på Ekön’s Naturreservat om ni vill fortsätta ligga på klipporna och titta. Skulle ni vilja stanna kvar över natten på den Ö vi paddlar till så går det bra, vi har tält att hyra.

Kostnad 600:- för kvällstur och 800:- med övernattning.

Ring 073-0410388 eller maila ostkustenkajak@telia.com