Grytstriangeln

Häng med på säsongen sista guidade Grytstriangeln 11-13 Aug.

Guidad 3-dagars tur till Harstena och Häradskär

Om Turen

Dag:1                                                                                                                                                                                                                                                                                Vi paddlar ut Paddling från Eköns Naturreservat förbi Flisön och följer pärlbandet av öar österut. Efter ca en timme stannar vi för ett fika stopp på Barnsö eller Sandö.

Vi paddlar vidare österut genom trånga kanaler in en skyddad ”lagun” med ett eget mikroklimat och ett rikt fågelliv. Vi tar sedan sikte på Fångö där det bröts koppar under 1800-talet. Vi paddlar på Östra sidan och snart ser vi sten kummeln på Gubbö Kupa
Vi stannar på Gubbö Kupa för Lunch på Kupans topp. Kupan ligger ca 30 meter över havet. Här har vi en fantastisk vy /överblick över skärgården. Blickar vi Norrut ser vi Kråkmarö, St.Skällö och Harstena Söderut ligger Laxvarp, Häradskär fina Röda fyr, vi har Fångö västerut.

Paddlar vidare norrut till Skällö och vidare förbi vackra Sandgärdet och sedan paddlar vidare och viker in till Harstena.
När vi kommer fram till Harstena gör vi i ordning vårt läger för natten och har sedan tid att vandra runt på ön och flytta oss 100 år tillbaks i tiden genom Sundet med all fina båthus.

För den som vill har vi Vedeldade Bastun varm mellan 16.00-18.00.
Vill man äta middag på Harstena Loftet måste det meddelas i samband med bokning av turen så vi ser hur många som vill följa med. restaurangen öppnar 17 Juni. Maten betalas av respektive person på plats till Restaurang Loftet.

Dag:2
Vi packar ihop våra saker äter frukost tillsammans innan det blir en guidad tur på Harstena med Guide som berättar om harstenas intressanta historia med anor sedan 1700-talet. Packar sedan våra kajaker och paddlar längs med öarna ner till Skällö där det är en av få sandstränder, där blir det lunch. Vidare runt Laxvarps fina öar. Sedan söderut mot Skräckskär och Häradskär för övernattning.

Dag:3
Guidad tor på Häradskär och visning av fyren av Kenneth Magnusson. Vi vänder sedan hemåt och paddlar förbi ”lagunen” med Vässlingsö, Ekholmen och Långholmen. Vidare paddlar vi förbi Kättilö på delar av Kung Valdemars led förbi, barnsö, Kviholmen och Skrakholmen med Flissundet på vår södra sida och landar på Ekön igen.
Vägval kan ändras under resans gång beroende på väder och vind
Vi kommer att göra stopp för att bada, vila och bara njuta.

Kontakta oss på paddlaigryt@gmail.com eller ring 073-0410388