Laddar Evenemang

Se Perseiderna meteorsvärm och stjärnfall som ljusstreck och kallas som återkommer varje år och har gjort det i 2000 år, det är när en meteorit som faller med hög hastighet in i jord atmosfären där den brinner upp och då syns som ett ljussken på himlen.

Meteorskuren Perseiderna. Det är en av de bästa att observera. Vid ett bra år kan det komma upp till 60 meteorer per timme. Månen är upplyst till ca. 60%. Titta mot stjärnbilden Perseus, det är kometen Swift-Tuttle som är ursprunget till meteorerna och upptäcktes officiellt 1862.

Vi kommer att ha paddling både från Ekön i Gryt eller Västervik Resort beroende på vad som passar er bäst. Vi startar 19.30 12 Augusti och kommer tillbaks 10.00 13 Augusti.

Passa på om det är klar himmel att paddla ut och se skådespelet. Vi kommer även att bo över på någon Ö i närheten av Ekön i Gryt eller Västervik och paddla hem på morgonen 13 Aug så vi är tillbaks på Ekön eller Västervik Resort 10.00. Om ni vill sova under bar himmel på klipporna så ta bara med ett liggunderlag och sovsäck, bästa sättet att ligga och blicka upp på himlen. Annars har vi tält, trädtält och hängmattor som ni kan hyra.

Den kommer att vara som bäst 12-13 Augusti med peak natten mellan 12-13 Aug. men även synas några dagar innan och efter. För att boka kajaker eller tält kontakta oss via mail eller telefon. Vi kommer att gå ut veckan innan med officiell inbjudan när vi har en säker väderprognos.

All utrustning ingår och vi har både kajaker för en eller 2 personer. Ta med mat och dryck för middag om  ni inte äter innan vi paddlar ut och frukost, vi har gasolkök om ni vill låna gratis. Vill ni hyra tält, trädtält, hängmatta eller sovsäck så går det bra. Ta med varma kläder och bra kläder att paddla i. Ni hittar tips under planera din paddling på hemsidan

Pris 1200:- per person med guide. Boka via mail: paddlaivastervik@gmail.com

Begränsat antal platser till max 10 st.

 

stjarnor_ostkustenkajak-min

 

Dela eventet!