Laddar Evenemang

Grundkurs i kajakpaddling Paddelpass Gul nivå.
Vi ger er guidad paddling i Gryts fantastiska skärgård, utbildning i paddelteknik och räddning. Vi instruktörer är alla utbildade av Kanotförbundet Grön nivå och Grundläggande Säkerhets och Räddningsteknik (GSRT)
Detta är en heldagskurs som vänder sig till nybörjare eller för er som vill lära er mer teknik och säkerhet för Gul nivå i EPP. Vi fokuserar på att utveckla var och ens färdigheter i kajaken. Kursen genomförs under en tur där vi paddlar ut från Ekön i Gryt. Och sedan återkommer på kvällen, eller med möjlighet att stanna kvar i skärgården över natten. Fokus under dagen ligger på att förbättra kontakten och balansen i kajaken, vilket ökar förutsättningarna för att hantera både framåtpaddling, manövrering och vågor på ett bättre sätt. Framåtpaddling är ett tema, eftersom vi mestadels paddlar framåt när vi är ute. En god teknik ökar upplevelsen genom att det går lättare att ta sig fram och minskar även risken för överansträngningar. Vi kommer även att träna kantning och hur man lär sig hantera sin kajak på bästa sätt. Även prata om miljö, navigera och säkerhet. Vi delar upp dagen så att det blir ett par tillfällen att bada och lära sig de moment som behövs för att rolla och att fortsätta träna rollen på egen hand. Kursledare är  Christian Swanson på Ostkustenkajak. Lasse Wärnqvist och Eva-Karin Pettersson som alla är utbildade av Svenska kanotförbundet (GSRT) och har lång erfarenhet av paddling.

Se kursprogram [bsk-pdf-manager-pdf id=”47″]

Tid. 10 Maj 10.00-17.00

Vi samlas på Ostkustenkajak center vid Kustcamp Ekön i Gryt 09.45

Vi bjuder på Lunch och Fika                                                                                                                                              Pris. 1200:- för heldagskurs med all utrustning. Ni kan betala med kort. Skulle vädret inte tillåta paddling så meddelar vi senast 2 dagar innan.

Välkomna till en kul dag på sjön. Christian/Lasse/Eva-Karin

Dela eventet!