Laddar Evenemang

Grundkurs i kajakpaddling Paddelpass Gul nivå.
Vi ger er guidad paddling i Gryts fantastiska skärgård, utbildning i paddelteknik och räddning. Vi instruktörer är alla utbildade av Kanotförbundet Grön nivå och Grundläggande Säkerhets och Räddningsteknik (GSRT)
Detta är en kurs uppdelat på 3 timmar under 2 kvällar som vänder sig till nybörjare eller för er som vill lära er mer teknik och säkerhet för Gul nivå i EPP. Vi fokuserar på att utveckla var och ens färdigheter i kajaken. Kursen genomförs under en tur där vi paddlar ut från Ekön i Gryt. Och sedan återkommer på E.M. Vill ni sedan paddla mer själv så finns möjlighet att stanna kvar i skärgården över natten och träna det man lärt sig på egen hand, Kostar 350:-. Fokus på kursen ligger på att förbättra kontakten och balansen i kajaken, vilket ökar förutsättningarna för att hantera både framåt paddling, manövrering och vågor på ett bättre sätt. Framåt paddling är fokus för att få till en effektfull och harmonisk paddling, eftersom vi mestadels paddlar framåt när vi är ute. En god teknik ökar upplevelsen genom att det går lättare att ta sig fram och minskar även risken för överansträngningar. Vi kommer även att träna kantning och hur man lär sig hantera sin kajak på bästa sätt. Även prata om miljö, navigera och säkerhet. Vi delar upp kursen i 2 delar med olika teknikövningar. Kursledare är  Christian Swanson, Lasse Wärnqvist och Eva-Karin Pettersson som alla är utbildade av Svenska kanotförbundet (GSRT) och har lång erfarenhet av paddling.

Se kursprogram [bsk-pdf-manager-pdf id=”47″]

Tid. 18 och 20 Maj 18.00-21.00

Vi samlas på Ostkustenkajak center vid Kustcamp Ekön i Gryt 17.30

Vi bjuder på Fika                                                                                                                                                            Pris. 1000:- för 2 kvällar mellan 18.00-21.00 med all utrustning. Ni kan betala med kort eller Swish. Skulle vädret inte tillåta paddling så meddelar vi senast 2 dagar innan.

Välkomna till en kul dag på sjön. Christian/Lasse/Eva-Karin

 

Dela eventet!